Dodatki

Konfitura z czerwonej cebuli

Składniki:

  • 4 czerwone cebule
  • 125 ml czerwonego wina
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
  2. W garnku o grubszym dnie rozgrzej masło i oliwę z oliwek, wrzuć pokrojoną cebulę i zeszklij.
  3. Następnie do zeszklonej cebuli dodaj brązowy cukier, wino, ocet balsamiczny i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Zmniejsz ogień i duś dość długo, mieszając od czasu do czasu.
  5. Konfitura będzie gotowa kiedy cały sos się mocno zredukuje, a cebula całkowicie zmięknie.

Podawaj do mięs oraz kanapek.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kopytka bez jajek

29 listopada 2020