Danie główne / Wieprzowina

Schab po azjatycku

Składniki ( 2 porcje):
  • 250 g schabu
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sambal oelelek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

  1. mięso umyj i pokrój w kostkę, przełóż do miski
  2. pozostałe składniki przełóż do blendera i zblednuj
  3. tak przygotowany sos przelej do miski z mięsem i dokładniej wymieszaj z nim
  4. rozgrzej patelnie i smaż na niej mięso z sosem, bez tłuszczu!
  5. podawaj z ryżem i posyp posiekanym szczypiorkiem

Smacznego!

 

unnamed

unnamed2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chleb pszenny z gara

30 kwietnia 2020

Focaccia

5 maja 2020