Danie główne / Kolacja / Ryby

Makaron z krewetkami

To pyszne i sycące danie dla fanów owoców morza przygotujesz tak szybko jak szybko ugotuje się Twój ulubiony makaron.

Składniki:

  • krewetki tygrysie, ile? ile masz ochotę, krewetek nigdy zbyt wiele
  • 2 łyżki masła
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubiony makaron

Przygotowanie:

  1. w garnku zagotuj wodę na makaron
  2. krewetki wyjmij z opakowania i umyj
  3. czosnek obierz i posiekaj
  4. na patelni rozgrzej masło
  5. wrzuć na patelnię czosnek i krerwetki
  6. smaż razem jakieś 3 minuty
  7. dodaj do nich wino i zmniejsz ogień
  8. smaż, aż wino zredukuje się, a na patelni pozostanie aksamitny sos maślany
  9. dopraw solą i piperzem
  10. w międzyczasie odlej makaron i przełóż na talerz
  11. na makaronie ułóż krewetki i polej sosem z patelni
  12. możesz posypać natką pietruszki jeśli lubisz

Smacznego!

image(2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *