
Makaron z krewetkami
To pyszne i sycące danie dla fanów owoców morza przygotujesz tak szybko jak szybko ugotuje się Twój ulubiony makaron.
Składniki:
- krewetki tygrysie, ile? ile masz ochotę, krewetek nigdy zbyt wiele
- 2 łyżki masła
- 5 ząbków czosnku
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- sól i pieprz do smaku
- ulubiony makaron
Przygotowanie:
- w garnku zagotuj wodę na makaron
- krewetki wyjmij z opakowania i umyj
- czosnek obierz i posiekaj
- na patelni rozgrzej masło
- wrzuć na patelnię czosnek i krerwetki
- smaż razem jakieś 3 minuty
- dodaj do nich wino i zmniejsz ogień
- smaż, aż wino zredukuje się, a na patelni pozostanie aksamitny sos maślany
- dopraw solą i piperzem
- w międzyczasie odlej makaron i przełóż na talerz
- na makaronie ułóż krewetki i polej sosem z patelni
- możesz posypać natką pietruszki jeśli lubisz
Smacznego!