
Tortilla z sosem meksykańskim
Składniki (1 porcja):
- 1 pszenny placek tortilli
- 4 pieczarki
- 1/4 cebuli
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- 2 plastry salami
- 2 plastry żółtego sera
- garść sałaty
- 2 pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki sosu meksykańskiego
Przygotowanie:
- pieczarki i cebulę pokroić w kostkę
- rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć na niej pieczarki z cebulą
- tortillę posmarować sosem meksykańskim, ułożyć na niej pieczarki i cebulę, plastry salami oraz ser żółty
- wstawić , nie składając placka,do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 3-5 minut
- wyjąć z piekarnika, tortille, dodać warzywa, złożyć placek na pół
Smacznego!
Comments
Kuchnia meksykańska to jedna z moich ulubionych, aż się zrobiłam głodna, tortilla wygląda pysznie 🙂