Kolacja / Śniadanie

Tortilla z sosem meksykańskim

Składniki (1 porcja):

  • 1 pszenny placek tortilli
  • 4 pieczarki
  • 1/4 cebuli
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 plastry salami
  • 2 plastry żółtego sera
  • garść sałaty
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki sosu meksykańskiego

Przygotowanie:

  1. pieczarki i cebulę pokroić w kostkę
  2. rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć na niej pieczarki z cebulą
  3. tortillę posmarować sosem meksykańskim, ułożyć na niej pieczarki i cebulę, plastry salami oraz ser żółty
  4. wstawić , nie składając placka,do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 3-5 minut
  5. wyjąć z piekarnika, tortille, dodać warzywa, złożyć placek na pół

Smacznego!

image (1).png

Comments

11 września 2019 at 09:29

Kuchnia meksykańska to jedna z moich ulubionych, aż się zrobiłam głodna, tortilla wygląda pysznie 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *