Dodatki / fit / Sałatki / wege

Marchewka pieczona z miodem i tymiankiem

Składniki:

  • 500 g marchewki
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sól i pieprz
  • łyżeczka suszonego tymiankuphotofacefun_com_1539923056

Przygotowanie:

  1. Marchewkę umyj, obierz, pokrój w słupki, przełóż do miski
  2. Dodaj miód, oliwę, sól, pieprz i tymianek, a następnie dokładnie wymieszaj marchewki w tej marynacie
  3. Piekarnik rozgrzej do stopni
  4. Marchewki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia
  5. Wstaw ją do piekarnika i piecz przez około 30 minut, aż marchew będzie miękka

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Schab pomidorowy

14 października 2018

Surówka z czerwonej kapusty

21 października 2018