Śniadanie

Omlet a la caprese

Składniki ( 2 porcje) :

  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka masła do smażenia
  • 200 g pomidora
  • 125 g mozzarelli
  • 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone
  • sól, pieprz

photofacefun_com_1535182320

Przygotowanie:

  1. jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę
  2. do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj
  3. mozzarellę pokrój w plastry
  4. pomidory umyj i pokrój w plastry
  5. na patelni rozgrzej łyżeczkę masła
  6. wylej na patelnię masę jajeczną i ułóż na niej naprzemiennie w koło mozzarellę i pomidory, możesz na wierzchu posypać ulubioną zielenią
  7. smaż na małym ogniu do czasy gdy maja jajeczna przestanie być płynna
  8. gotowe!

Smacznego!

Comments

28 sierpnia 2018 at 16:20

Super śniadanko! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *