
Omlet a la caprese
Składniki ( 2 porcje) :
- 2 jaja
- 1 łyżeczka masła do smażenia
- 200 g pomidora
- 125 g mozzarelli
- 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę
- do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj
- mozzarellę pokrój w plastry
- pomidory umyj i pokrój w plastry
- na patelni rozgrzej łyżeczkę masła
- wylej na patelnię masę jajeczną i ułóż na niej naprzemiennie w koło mozzarellę i pomidory, możesz na wierzchu posypać ulubioną zielenią
- smaż na małym ogniu do czasy gdy maja jajeczna przestanie być płynna
- gotowe!
Comments
Super śniadanko! Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam
hej, gdzie znajdę tę akcję?