
Makaron ze smażoną na maśle dynią i serkiem mascarpone
Powoli zaczyna się sezon na dynie, warto zrobić z niej coś więcej niż zupę dyniową. Dziś proponuję Ci dynię w wydaniu z makaronem. Danie niebo w gębie!
Składniki ( 1 porcja):
- 1/4 małej dyni hokkaido
- 80 g makaronu
- 1 łyżka masła
- 80 g serka mascarpone
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę
- makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
- na patelni rozgrzej masło i wrzuć na nią dynię
- smaż do jej lekkiego zarumienienia, dodaj soli i pieprzu
- dodaj serek i wymieszaj dokładnie z dynią
- na końcu wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj wszystko razem
Jak dla mnie w smaku bomba! Polecam fanom dyni !
Smacznego!