Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serkiem mascarpone – bezmięsny obiad w kwadrans

Dziś znów miałam tylko kwadrans przed pracą by zrobić sobie obiad. Padło ponownie na makaron. Tym razem wykorzystałam zalegający w lodówce świeży szpinak i serek mascarpone. Efekt bomba, także polecam!

Składniki ( 2 porcje):

  • 80 makaronu tagliatelle
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 120 g serca mascarpone
  • łyżeczka oliwy do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. szpinak umyj, osusz
  2. na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, duś na małym ogniu przez ok 3 minuty
  3. dodaj posiekany czosnek i serek mascarpone, wymieszaj
  4. makaron ugotuj wg przepisu za opakowaniu, a następnie dodaj go na patelnię do reszty składników i wymieszaj
  5. dodaj sól i pieprz do smaku

photofacefun_com_1535123229

Smacznego!

4 komentarze Dodaj własny

  1. Ola pisze:

    Pyszne 😊 ja daję jeszcze łososia wędzonego

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Mniam!

  2. swiatzukosa pisze:

    No to teraz zrobiłaś mi smaka 😉
    Robisz przepiękne zdjęcia.
    Pozdrawiam

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *