Danie główne / wege

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serkiem mascarpone – bezmięsny obiad w kwadrans

Dziś znów miałam tylko kwadrans przed pracą by zrobić sobie obiad. Padło ponownie na makaron. Tym razem wykorzystałam zalegający w lodówce świeży szpinak i serek mascarpone. Efekt bomba, także polecam!

Składniki ( 2 porcje):

  • 80 makaronu tagliatelle
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 120 g serca mascarpone
  • łyżeczka oliwy do smażenia
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. szpinak umyj, osusz
  2. na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, duś na małym ogniu przez ok 3 minuty
  3. dodaj posiekany czosnek i serek mascarpone, wymieszaj
  4. makaron ugotuj wg przepisu za opakowaniu, a następnie dodaj go na patelnię do reszty składników i wymieszaj
  5. dodaj sól i pieprz do smaku

photofacefun_com_1535123229

Smacznego!

Comments

Ola
24 września 2018 at 20:17

Pyszne 😊 ja daję jeszcze łososia wędzonego



4 października 2018 at 15:18

No to teraz zrobiłaś mi smaka 😉
Robisz przepiękne zdjęcia.
Pozdrawiam



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 rok z Wami

23 sierpnia 2018

Omlet a la caprese

25 sierpnia 2018