
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serkiem mascarpone – bezmięsny obiad w kwadrans
Dziś znów miałam tylko kwadrans przed pracą by zrobić sobie obiad. Padło ponownie na makaron. Tym razem wykorzystałam zalegający w lodówce świeży szpinak i serek mascarpone. Efekt bomba, także polecam!
Składniki ( 2 porcje):
- 80 makaronu tagliatelle
- 250 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 120 g serca mascarpone
- łyżeczka oliwy do smażenia
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- szpinak umyj, osusz
- na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, duś na małym ogniu przez ok 3 minuty
- dodaj posiekany czosnek i serek mascarpone, wymieszaj
- makaron ugotuj wg przepisu za opakowaniu, a następnie dodaj go na patelnię do reszty składników i wymieszaj
- dodaj sól i pieprz do smaku
Smacznego!
Comments
Pyszne 😊 ja daję jeszcze łososia wędzonego
Mniam!
No to teraz zrobiłaś mi smaka 😉
Robisz przepiękne zdjęcia.
Pozdrawiam
Dziękuję 🙂