Danie główne / wege

Makaron z cukinią, czosnkiem i pomidorami czyli wege obiad w kwadrans

Często wieczorem nie mam an siły ani czasu by wymyślać i gotować obiad na kolejny dzień. Wtedy pozostaje mi poranny kwadrans przed pracą gdy muszę zrobić sobie obiad. I tak dziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans.

photofacefun_com_1535041035

Składniki:

  • 80 makaronu tagliatelle
  • 10 g oliwy w oliwek
  • 250 g cukinii
  • 100 g cebuli
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

  1. makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu
  2. cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę
  3. to samo zrób z cebulą
  4. i czosnkiem, no prócz mycia 🙂
  5. na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek
  6. smaż wszystko około 10 minut
  7. następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj
  8. na końcu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe!

photofacefun_com_1535041090

Smacznego!

 

Comments

25 sierpnia 2018 at 18:29

Moje smaki!
Uwielbiamy takie szybkie obiady…
🙂



4 października 2018 at 15:17

Teraz jest sezon na dynie. Myślę ze wersja z dynią byłaby równie smakowita.



Skomentuj Kasia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *