
Makaron z cukinią, czosnkiem i pomidorami czyli wege obiad w kwadrans
Często wieczorem nie mam an siły ani czasu by wymyślać i gotować obiad na kolejny dzień. Wtedy pozostaje mi poranny kwadrans przed pracą gdy muszę zrobić sobie obiad. I tak dziś powstało to wege danie około 5 rano, w kwadrans.
Składniki:
- 80 makaronu tagliatelle
- 10 g oliwy w oliwek
- 250 g cukinii
- 100 g cebuli
- 250 g przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
- makaron ugotuj według instrukcji na jego opakowaniu
- cukinię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę
- to samo zrób z cebulą
- i czosnkiem, no prócz mycia 🙂
- na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cukinię i cebulę oraz czosnek
- smaż wszystko około 10 minut
- następnie dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj
- na końcu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe!
Smacznego!
Comments
Moje smaki!
Uwielbiamy takie szybkie obiady…
🙂
Ja także 🙂 Pozdrawiam!
Teraz jest sezon na dynie. Myślę ze wersja z dynią byłaby równie smakowita.
Na pewno 🙂 Pozdrawiam!