
Makaron noodle konjac z tuńczykiem, pastą z suszonych pomidorów i oliwek oraz z papryką
Składniki ( 2 porcje):
- opakowanie makaronu noodle z mąki konjac ( to makaron, który praktycznie nie posiada węglowodanów, a można go kupić w sklepach z eko/ zdrową żywnością)
- 5 suszonych pomidorów
- 10 czarnych oliwek
- pół cebuli
- łyżka oliwy
- puszka tuńczyka w oleju
- pół żółtej papryki
- sól, pieprz
- garść pestek z dyni
Przygotowanie:
- makaron przygotować według przepisu na opakowaniu
- cebulę posiekać
- paprykę pokroić w kostkę
- pomidory i oliwki zblendować na pastę
- na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę podsmażyć
- dodać przygotowany wcześniej makaron, wymieszać
- następnie dodać pastę z pomidorów i oliwek oraz paprykę, wymieszać
- dosypać pestek z dyni i wymieszać
- gotowe!