
Pieczona polędwiczka wieprzowa z mozzarellą i szynką parmeńską oraz pomidorkami koktajlowymi
Składniki ( 1 porcja):
- 100 g polędwiczki wieprzowej
- 1 kulka mozzarelli
- 4 plastry szybki parmeńskiej
- 6 pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- rozgrzej piekarnik do 220 stopni
- mięso pokrój na 4 plastry, lekko rozbij tłuczkiem, osól i popieprz
- na plastrze szynki parmeńskiej na środku ułóż po plastrze mięsa
- na każdym plastrze połóż po plastrze mozzarelli
- zawiń mięso i mozzarellę w szynkę parmeńską
- przełóż tak przygotowane mięso do naczynia żaroodpornego
- dołóż pomidorki koktajlowe
- piecz w piekarniku przez kwadrans
- podawaj z ulubionymi dodatkami