Kolacja / Śniadanie / wege

Buła tomata :)

Podrzucam Wam dziś przepis na naprawdę szybkie jedzonko- zapiekana bułka z pomidorami.

photofacefun_com_1529759698

Składniki:

  • półbagietka
  • 1  pomidor malinowy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. włącz piekarnik i rozgrzej do 180 stopni
  2. bułki przekrój na pół, połóż na blachę i wstaw do piekarnika na 10 minut
  3. w międzyczasie sparz pomidora, obierz go ze skóry, pokrój naprawdę drobno
  4. buły wyjmij z piekarnika, pokrop je oliwą, natrzyj ząbkiem czosnku, połóż pomidora, posól i popieprz et voila!

Smacznego!

Comments

23 czerwca 2018 at 16:10

Skojarzyło mi się z katalońską przystawką Pa amb tomàquet (ogromna kromka chleba wcześniej lekko podpieczona nacierana czosnkiem a następnie świeżym pomidorem) 🙂



28 czerwca 2018 at 11:10

No i jest pomysł na dzisiejszą przekąskę :). Ostatnio tak się rozleniwiłem, że nie chce mi się gotować nic skomplikowanego. Poproszę więcej takich szybkich przepisów :).



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *