Buła tomata :)

Podrzucam Wam dziś przepis na naprawdę szybkie jedzonko- zapiekana bułka z pomidorami.

photofacefun_com_1529759698

Składniki:

  • półbagietka
  • 1  pomidor malinowy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. włącz piekarnik i rozgrzej do 180 stopni
  2. bułki przekrój na pół, połóż na blachę i wstaw do piekarnika na 10 minut
  3. w międzyczasie sparz pomidora, obierz go ze skóry, pokrój naprawdę drobno
  4. buły wyjmij z piekarnika, pokrop je oliwą, natrzyj ząbkiem czosnku, połóż pomidora, posól i popieprz et voila!

Smacznego!

9 komentarzy Dodaj własny

  1. Ervisha pisze:

    Skojarzyło mi się z katalońską przystawką Pa amb tomàquet (ogromna kromka chleba wcześniej lekko podpieczona nacierana czosnkiem a następnie świeżym pomidorem) 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 😀 Pozdrawiam!

    2. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Mniam!

  2. Arek pisze:

    No i jest pomysł na dzisiejszą przekąskę :). Ostatnio tak się rozleniwiłem, że nie chce mi się gotować nic skomplikowanego. Poproszę więcej takich szybkich przepisów :).

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Ok, nie ma sprawy 🙂 Ja ostatnio jestem w niedoczasie i też nie mam weny do skomplikowanych dań. Pozdrawiam!

    2. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Postaram się 🙂

    3. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      bo to ma radosna twórczość 🙂

      1. Arek pisze:

        I tak ma być :). Trzeba gotować z sercem :).

        1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

          To prawda!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *