
Buła tomata :)
Podrzucam Wam dziś przepis na naprawdę szybkie jedzonko- zapiekana bułka z pomidorami.
Składniki:
- półbagietka
- 1 pomidor malinowy
- 1 łyżka oliwy
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- włącz piekarnik i rozgrzej do 180 stopni
- bułki przekrój na pół, połóż na blachę i wstaw do piekarnika na 10 minut
- w międzyczasie sparz pomidora, obierz go ze skóry, pokrój naprawdę drobno
- buły wyjmij z piekarnika, pokrop je oliwą, natrzyj ząbkiem czosnku, połóż pomidora, posól i popieprz et voila!
Comments
Skojarzyło mi się z katalońską przystawką Pa amb tomàquet (ogromna kromka chleba wcześniej lekko podpieczona nacierana czosnkiem a następnie świeżym pomidorem) 🙂
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 😀 Pozdrawiam!
Mniam!
No i jest pomysł na dzisiejszą przekąskę :). Ostatnio tak się rozleniwiłem, że nie chce mi się gotować nic skomplikowanego. Poproszę więcej takich szybkich przepisów :).
Ok, nie ma sprawy 🙂 Ja ostatnio jestem w niedoczasie i też nie mam weny do skomplikowanych dań. Pozdrawiam!
Postaram się 🙂
bo to ma radosna twórczość 🙂
I tak ma być :). Trzeba gotować z sercem :).
To prawda!