Śniadanie

Jaja po farmersku

Składniki ( 1 porcja):

  • 1 duża tortilla
  • 2 jaja
  • 1 pomidor
  • pół czerwonej cebuli
  • sol z połowy cytryny
  • 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • pół białej cebuli
  • 150 g boczku
  • pół czerwonej papryki
  • posiekany szczypiorek
  • sól i pieprz
  • olej

photofacefun_com_1528022527

Przygotowanie:

  1.  na patelni rozgrzej łyżkę oleju i połóż na niej tortillę, lekko zrumień, przełóż na drugą stronę i także lekko zrumień, przełóż na talerz
  2. na tej samej patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę
  3. następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę
  4. pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj, wyłóż na tortillę
  5. paprykę pokrój w paski, połóż na tortillę
  6. usmaż jajka sadzone i połóż na wierzchu na tortilli z pozostałymi składnikami
  7. posyp wszystko szczypiorem

photofacefun_com_1528022473

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *