Danie główne / Drób

Kuczak curry z mleczkiem kokosowym

Składniki (na 2 osoby):

– filet kurczaka
– 1 puszka mleczka kokosowego (400g)
– 1 cebula
– 1 garść orzechów ziemnych bez soli

– szczypiorek do dekoracji
– sól, pieprz, curry
– olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na patelni przez około 6 minut

2. Cebulę kroimy w kosteczkę (odrobinę solimy). Dodajemy na patelnię do mięsa.

3. Na patelnię dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy. Dodajemy curry (ok 1-1,5 łyżki), sól (jeśli jest w mieszance curry, to niekoniecznie) i pieprz. Gotujemy całość przez 5 minut. Przekładamy na talerz i posypujemy posikanymi orzechami i posikanym szczypiorkiem . Podajemy z ryżem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *