Danie główne / Wieprzowina

Duszone polędwiczki wieprzowe

Składniki:

  • 1 ok 500 g polędwiczka wieprzowa
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 0,5 pora
  • 2 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • masło i mąka do zasmażki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. mięso umyj i pokrój na plastry, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem
  2. na patelni rozgrzej olej i obsmaż na rumiano mięso w każdej strony
  3. w garnku umieść ziele ang i liść laurowy a także pokrojoną wedle uznania włoszczyznę
  4.  przełóż do garnka usmażone mięso i zalej wodą niewiele ponad poziom składników
  5. duś na małym ogniu przez ok godzinę
  6. na koniec dopraw do smaku przyprawami, które lubisz i aby zagęścić sos, możesz dodać zasmażkę
  7. podawaj z ulubionymi dodatkami

photofacefun_com_1519556849.jpg

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *