Śniadanie / wege

Pasta z tuńczyka na kanapki

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jaja
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie 4 łyżki kukurydzy konserwowej i groszku zielonego

Przygotowanie:

  1. jajka obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce do warzyw na grubych oczkach
  2. dodaj do nich odsączonego z zalewy tuńczyka, opcjonalnie kukurydzę i groszej
  3. dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez
  4. wymieszaj
  5. dodaj posiekany szczypior i wszystko razem wymieszaj
  6. gotowe!

photofacefun_com_1519556572.jpg

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *