Danie główne / Wieprzowina

Szynka wieprzowa z papryką

Składniki  ( 2 porcje):

  • 500 g szynki wieprzowej pokrojonej z małe kawałki
  • po 1/2 czerwonej, zielonej  i żółtej papryki
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

photofacefun_com_1517654004

Przygotowanie:

  1. na patelni rozgrzej olej i dodaj mięso, przemieszaj
  2. w czasie gdy smaży się mięso, pokrój papryki i cebule w kostkę, dodaj do mięsa, wymieszaj wszystko
  3. smaż na małym ogniu przez około 10 minut
  4. dodaj sól i pieprz do smaku
  5. gotowe!

photofacefun_com_1517653963

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *