
Dorsz w cytrynie i koperku
Tak przygotowana ryba nie dość, że jest szybka w przygotowaniu to jeszcze bardzo smaczna.
Składniki ( 2 porcje):
- 2 filety z dorsza atlantyckiego
- sok z 1 cytryny
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- mąka pszenna do panierki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- rybę oprósz solą i pieprzem
- rozgrzej olej na patelni
- piekarnik rozgrzej do 180 stopni
- rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiano na patelni
- rybę przełóż do naczynia żaroodpornego
- polej ją wymieszanym z posiekanym koperkiem sobie cytrynowym
- wstaw do piekarnika na 10 minut
- gotowe!
- moje inne przepisy na ryby znajdziesz TUTAJ
- przepis na surówkę z kiszonej kapusty do ryby znajdziesz TUTAJ
Comments
Chyba żadna ryba nie dorównuje dorszowi 🙂
to prawda!
Super rybka, a że u mnie, to NR 1, sama rozumiesz, że biorę 😉