Danie główne / Ryby

Dorsz w cytrynie i koperku

Tak przygotowana ryba nie dość, że jest szybka w przygotowaniu to jeszcze bardzo smaczna.

photofacefun_com_1516273575.jpg

Składniki ( 2 porcje):

  • 2 filety z dorsza atlantyckiego
  • sok z 1 cytryny
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • mąka pszenna do panierki
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. rybę oprósz solą i pieprzem
  2. rozgrzej olej na patelni
  3. piekarnik rozgrzej do 180 stopni
  4. rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiano na patelni
  5. rybę przełóż do naczynia żaroodpornego
  6. polej ją wymieszanym z posiekanym koperkiem sobie cytrynowym
  7. wstaw do piekarnika na 10 minut
  8. gotowe!
  9. moje inne przepisy na ryby znajdziesz TUTAJ
  10. przepis na surówkę z kiszonej kapusty do ryby znajdziesz TUTAJ

photofacefun_com_1516273533

Smacznego!

Comments

15 kwietnia 2018 at 09:24

Chyba żadna ryba nie dorównuje dorszowi 🙂



Nevermore
16 kwietnia 2018 at 20:09

Super rybka, a że u mnie, to NR 1, sama rozumiesz, że biorę 😉



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sos z leśnych grzybów

6 kwietnia 2018