
Bitki wieprzowe
Smaczne i łatwe w przygotowaniu
Składniki ( 4 porcje):
- 4 dobrze rozbite kotlety ze schabu
- 1 cebula
- 4 ziela angielskie
- 4 liście laurowe
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- mąka pszenna i masło do zasmażki- po 1 łyżce
Przygotowanie:
- na patelni rozgrzej olej
- cebulę pokrój w kostkę
- na rozgrzanym oleju obsmaż na rumiano z obu stron, przełóż je do garnka
- na tej samej patelni podsmaż przez chwilę cebulę, dodaj do garnka
- do garnka wrzuć ziele angielskie i liść laurowy
- następnie wlej do niego tyle wody, aby lekko przykrywała mięso
- duś pod przykryciem przez godzinę
- przed końcem gotowania przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos
- gotowe
- podawaj z ulubionymi dodatkami, ja Ci polecam Kluski śląskie oraz Idealna mizeria