Danie główne / Kolacja / Ryby

Sos rybny do makaronu

 Składniki:

  • wędzona ryba
  • 1 cebula
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • passata pomidorowa czyli po prostu przecier z pomidorów
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. rybę obierz z ości i skóry
  2. cebulę posiekaj w kostkę
  3. natkę pietruszki drobno posiekaj
  4. wyciśnij sok z połowy cytryny
  5. rozgrzej olej na patelni
  6. przełóż na nią cebulę, podsmaż chwilę
  7. następnie dodaj na patelnię rybę
  8. wymieszaj
  9. dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, a na końcu natkę pietruszki
  10. na końcu dodaj przecier pomidorowy
  11. wymieszaj
  12. smaż razem przez jeszcze jakieś 3 minuty
  13. podawaj z ulubionym makaronem

photofacefun_com_1515585790.jpg

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Indyk z ryżem

30 marca 2018