Kolacja / Przystawki / Wielkanoc

Jajka faszerowane rybą wędzoną

Po raz pierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu.

photofacefun_com_1515584844

Składniki:

  • jajka
  • ryba wędzona
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub koperek

Przygotowanie:

  1. jajka ugotuj na twardo, przestudź, następnie obierz je ze skorupki i przekrój na pół
  2. wyjmij z nich żółtka małą łyżeczką i przełóż do miseczki
  3. rybę obierz ze skóry i z ości, dodaj do miseczki, w której są żółtka
  4. następnie dodaj majonez, sól i pieprz oraz posiekaną zieleninę, wszystko składniki dokładnie wymieszaj
  5. nakładaj tak przygotowany farsz w połówki białek, w miejsce po żółtku

photofacefun_com_1515584775

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sos rybny do makaronu

28 marca 2018