Danie główne / Wieprzowina

Kotlet schabowy w migdałach

Składniki:

  • rozbite na kotlety mięso
  • 1 cebula
  • 1 szklanka mleka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • panierka: szklanka mąki pszennej, jajo, szklanka płatków migdałowych

Przygotowanie:

  • mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz  papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
  • do trzech misek wsyp: mąkę, migdały, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
  • obtaczaj mięso w mące, jaju i migdałach ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
  • podawaj z ulubionymi dodatkami, ja polecam Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Idealna mizeria
  • mój przepis na tradycyjnego schaboszczaka znajdziesz tutaj

 

photofacefun_com_1515584398.jpg

Smacznego!

Comments

24 marca 2018 at 19:47

Wygląda smakowicie! Pozdrawiam serdecznie 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ruskie naleśniki

21 marca 2018