
Kotlet schabowy w migdałach
Składniki:
- rozbite na kotlety mięso
- 1 cebula
- 1 szklanka mleka
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- panierka: szklanka mąki pszennej, jajo, szklanka płatków migdałowych
Przygotowanie:
- mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
- do trzech misek wsyp: mąkę, migdały, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
- obtaczaj mięso w mące, jaju i migdałach ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
- podawaj z ulubionymi dodatkami, ja polecam Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Idealna mizeria
- mój przepis na tradycyjnego schaboszczaka znajdziesz tutaj
Comments
Wygląda smakowicie! Pozdrawiam serdecznie 🙂
Pozdrawiam!