Danie główne / Wieprzowina

Kotlety w polędwiczki wieprzowej

Moja radosna twórczość na dziś to kotleciki z polędwiczki wieprzowej w marynacie musztardowej, smażone w płatkach owsianych ( przepis autorski)

photofacefun_com_1514555647

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • olej do smażenia
  • pół szklanki płatków owsianych

marynata:

  • pół szklanki oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku

Przygotowanie:

  1. mięso umyj i pokrój na kotleciki, rozbij tłuczkiem
  2. w misce połącz składniki marynaty i obtocz w niej mięso, miskę z tak przygotowanym mięsem odstaw na godzinę do lodówki
  3. rozgrzej olej na patelni
  4. wyjmij mięso z lodówki, w drugiej misce umieść płatki owsiane i obtaczaj z nich każdego kotlecika z osobna, a następnie usmaż na patelni z obu stron na rumiano
  5. podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką grecką

photofacefun_com_1514555600

Smacznego!

Comments



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chilli con canre

9 marca 2018

Sałatka caprese

14 marca 2018