
Kotlety w polędwiczki wieprzowej
Moja radosna twórczość na dziś to kotleciki z polędwiczki wieprzowej w marynacie musztardowej, smażone w płatkach owsianych ( przepis autorski)
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- olej do smażenia
- pół szklanki płatków owsianych
marynata:
- pół szklanki oleju
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka czosnku w proszku
Przygotowanie:
- mięso umyj i pokrój na kotleciki, rozbij tłuczkiem
- w misce połącz składniki marynaty i obtocz w niej mięso, miskę z tak przygotowanym mięsem odstaw na godzinę do lodówki
- rozgrzej olej na patelni
- wyjmij mięso z lodówki, w drugiej misce umieść płatki owsiane i obtaczaj z nich każdego kotlecika z osobna, a następnie usmaż na patelni z obu stron na rumiano
- podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką grecką
Comments
Pyszny obiadek 🙂
Dziękuję 🙂