
Jajko w bułce
Jeśli znudziły Ci się jajka na śniadanie w tradycyjnym wydaniu, wypróbuj ten przepis, na pewno Ci posmakuje!
Składniki:
- 1 jajo
- 1 bułka
- ulubiona wędlina
- ulubione warzywo do włożenia pod jajo
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku
- start parmezan – opcjonalnie
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C.
- Odetnij wierzch bułek a następnie wydłub środek. Dziurka powinna być na tyle duża, aby zmieściło się w niej jajko.
- Ułóż bułki na blasze do pieczenia. Zachowaj odcięte, górne części.
- Do dziurek w bułkach ułóż wędlinę i warzywa, wbij jajka, posyp je solą, papryką, ziołami. Posyp z wierzchu parmezanem ( opcjonalnie)
-
Piecz do czasu aż białko będzie ścięte a chleb się przypiecze – około 20-25 minut. Po 20 minutach, włóż do piekarnika również górne części bułek i piecz aż zrobią się złote. Odczekaj kilka minut, przykryj bułki i podawaj na gorąco.
Inne moje pomysły na śniadania znajdziesz tutaj
Comments
Puk, puk, jest tu ktoś? 😉
Świetne jedzonko i choć trochę czasu zajmuje jego przygotowanie, to potem smak rekompensuje wszystko 🙂
Pychotka 😀
p.s. jakaś cisza na Smakerze 😉