Drób / Śniadanie

Jajko w bułce

Jeśli znudziły Ci się jajka na śniadanie w tradycyjnym wydaniu, wypróbuj ten przepis, na pewno Ci posmakuje!

Składniki:

  • 1 jajo
  • 1 bułka
  • ulubiona wędlina
  • ulubione warzywo do włożenia pod jajo
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku
  • start parmezan – opcjonalnie

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C.
  2. Odetnij wierzch bułek a następnie wydłub środek. Dziurka powinna być na tyle duża, aby zmieściło się w niej jajko.
  3. Ułóż bułki na blasze do pieczenia. Zachowaj odcięte, górne części.
  4. Do dziurek w bułkach ułóż wędlinę i warzywa, wbij jajka, posyp je solą, papryką, ziołami. Posyp z wierzchu parmezanem ( opcjonalnie)
  5.  Piecz do czasu aż białko będzie ścięte a chleb się przypiecze – około 20-25 minut. Po 20 minutach, włóż do piekarnika również górne części bułek i piecz aż zrobią się złote. Odczekaj kilka minut, przykryj bułki i podawaj na gorąco.

    Inne moje pomysły na śniadania znajdziesz tutaj

    photofacefun_com_1515767454.jpg

Smacznego!

Comments

Nevermore
26 lutego 2018 at 13:47

Puk, puk, jest tu ktoś? 😉

Świetne jedzonko i choć trochę czasu zajmuje jego przygotowanie, to potem smak rekompensuje wszystko 🙂

Pychotka 😀

p.s. jakaś cisza na Smakerze 😉



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Gulasz wołowy

23 lutego 2018

Kotlety mielone z indyka

28 lutego 2018