Danie główne / Dodatki

Ziemniaczki pieczone w maśle czosnkowym

Świetny dodatek do obiadu. Polecam! Dzięki tej metodzie przygotowania, ziemniaczki nie są twarde po pieczeniu i mają cudowną otoczkę z czosnku.

photofacefun_com_1512144161Składniki:

potrzebna ilość ziemniaków

masło

czosnek świeży

koperek świeży

Przygotowanie:

  1. ziemniaki umyj i obierz
  2. nastaw wodę w garnku bez soli i wrzuć pokrojone ziemniaki
  3. gotuj 13 minut
  4. odlej ziemniaki z wody i odparuj na małym ogniu
  5. w miseczce wymieszaj potrzebną ilość masła z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i posiekanym koperkiem
  6. tak przygotowane masło dodaj do gorących ziemniaków w garnku
  7. dokładnie wymieszaj
  8. ziemniaki przełóż do naczynia do pieczenia
  9. wstaw je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ziemniaczki do pożądanego stopnia zarumienienia

photofacefun_com_1512144121

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierogi z mięsem

3 lutego 2018