
Biała kiełbasa smażona z cebulą i sokiem pomarańczowym
Na jednej z grup o gotowaniu na fb odbyła się rozmowa na temat przyrządzania białej kiełbasy. Efektem tejże rozmowy jest ten przepis ( autorski ) – biała kiełbasa z cebulką i sokiem z pomarańczy. Jest niebiańsko dobra.
Składniki ( 1 porcja ):
- 2 białe, parzone kiełbasy
- 2 małe cebule
- sok z jednej pomarańczy
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- kiełbasę ponacinaj, by podczas smażenia nie popękała
- na patelnię wlej olej i jak się rozgrzeje, połóż na niej kiełbaski
- cebulę obierz i posiekaj w piórka
- podsmaż z jednej strony na rumiano kiełbasę, odwróć i dodaj cebulki
- gdy kiełbaska będzie już rumiana z dwóch stron, a cebulka nabierze ładnego, brązowego koloru, wlej na patelnię świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i smaż, aż odparuje
- gotowe!
Smacznego!
Comments
Bardzo ciekawe zestawienie smakow🙄🙄 bedzie w niedziele na kolacje🙃🙃