Danie główne / Kolacja / Wieprzowina

Biała kiełbasa smażona z cebulą i sokiem pomarańczowym

Na jednej z grup o gotowaniu na fb odbyła się rozmowa na temat przyrządzania białej kiełbasy. Efektem tejże rozmowy jest ten przepis ( autorski ) – biała kiełbasa z cebulką i sokiem z pomarańczy. Jest niebiańsko dobra.

photofacefun_com_1513364724

Składniki ( 1 porcja ):

  • 2 białe, parzone kiełbasy
  • 2 małe cebule
  • sok z jednej pomarańczy
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. kiełbasę ponacinaj, by podczas smażenia nie popękała
  2. na patelnię wlej olej i jak się rozgrzeje, połóż na niej kiełbaski
  3. cebulę obierz i posiekaj w piórka
  4. podsmaż z jednej strony na rumiano kiełbasę, odwróć i dodaj cebulki
  5. gdy kiełbaska będzie już rumiana z dwóch stron, a cebulka nabierze ładnego, brązowego koloru, wlej na patelnię świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i smaż, aż odparuje
  6. gotowe!

photofacefun_com_1513364666

Smacznego!

 

Comments

26 stycznia 2018 at 22:37

Bardzo ciekawe zestawienie smakow🙄🙄 bedzie w niedziele na kolacje🙃🙃



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kopytka

25 stycznia 2018

Pierogi ruskie

29 stycznia 2018