Kotlety mielone z indyka

Składniki ( 4 porcje):

  • 500 g mielonego mięsa indyka
  • 1 mała czerstwa bułka (np. kajzerka)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 jajko
  • mąka pszenna
  • olej roślinny

photofacefun_com_1515082755.jpg

Przygotowanie:

  1. Bułkę zalej mlekiem lub wodą, odstaw do namoczenia na około 5 – 10 minut. Odciśnij.
  2. Do miski włóż zmielone mięso, startą na tarce cebulę, 1 łyżkę koperku, łyżeczkę soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu oraz odciśniętą bułkę.
  3. Wszystko dobrze wyrób dłonią, pod koniec dodając jajko. Następnie uformuj kotlety, obtocz je w mące i obsmaż na oleju na lekko złoty kolor.
  4. idealnie pasuje do nich mizeria
  5. moje inne przepisy na drób znajdziesz TUTAJ

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *