Danie główne / Dodatki / Kolacja

Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam!

photofacefun_com_1515082281

Składniki ( 10 placków):

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 200 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawy: kminek, cząber

photofacefun_com_1515082334

Przygotowanie:

  1. Z mąki, jajka i mleko przygotuj ciasto jak na naleśniki. Kapustę kiszoną dobrze odcedź i drobno pokrój. Dodaj do ciasta. Posól, dopieprz, dosypujemy zioła.
  2. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju, nakładając ciasto łyżką

photofacefun_com_1515082381

Smacznego!

Comments



23 stycznia 2018 at 19:52

Ciekawa propozycja, muszę wykorzystać 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *