Danie główne / Sponsorowane / Wieprzowina

Szynka barbecue

Przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu i pozawala zastosować zalegający w domu sos barbecue, który w głównej mierze ma zastosowanie w okresie grillowym, a zimną smętnie stoi zapomniany w lodówce ( przepis autorski)

photofacefun_com_1514651800

Składniki:

Ja polecam ten:

folwark5

  • sól
  • olej do smażenia
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

  1. mięso umyj, przełóż do naczynia, w którym będzie się marynowało, zalej sosem barbecue, wymaceruj mięso w nim dokładnie,  odstaw do lodówki na 24 godziny
  2. mięso wyjmij z lodówki, rozgrzej olej na patelni i obsmaż na nim mięso z obu stron
  3. mięso przełóż do garnka i zlej do niego również wszystko co zostało na patelni, zalej wodą nieco powyżej poziomu mięsa i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godziny
  4. na końcu gotowania, w kubku wymieszaj jogurt z mąką, a następnie zahartuj tę mieszankę gorącym sosem z garnka, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek, dodaj do mięsa, dosyp soli do smaku
  5. i wszystko razem wymieszaj
  6. gotowe!

photofacefun_com_1514651849

Smacznego!

Comments

5 stycznia 2018 at 11:26

Bardzo apetyczny kawał mięcha 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Idealne ciasto naleśnikowe

5 stycznia 2018