Danie główne / Drób

Filet z kurczaka z kaszą gryczaną

Dziś coś na szybko.

photofacefun_com_1510063378

Składniki:

  • woreczek kaszy gryczanej palonej
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, czerwona suszona papryka, czosnek granulowany, mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka
  • 1 cebula
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kasze ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
  • mięso umyj i pokrój w małe kawałki
  • przełóż je do miski
  • dodaj przyprawy, na końcu mąkę, dokładnie obtocz mięso w sypkich dodatkach
  • cebule pokrój w piórka
  • rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso, podsmaż 3 minuty, dodaj cebulę, smaż razem 2 minuty, zalej 0,5 szklanką wody i duś jeszcze chwilę
  • na końcu dodaj ugotowaną kaszę i wymieszaj wszystko dokładnie na patelni

Smacznego!

photofacefun_com_1510063326

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Żurek

31 grudnia 2017