Filet z kurczaka z kaszą gryczaną
Dziś coś na szybko.
Składniki:
- woreczek kaszy gryczanej palonej
- pojedyncza pierś z kurczaka
- sól, pieprz, czerwona suszona papryka, czosnek granulowany, mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka
- 1 cebula
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- kasze ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
- mięso umyj i pokrój w małe kawałki
- przełóż je do miski
- dodaj przyprawy, na końcu mąkę, dokładnie obtocz mięso w sypkich dodatkach
- cebule pokrój w piórka
- rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso, podsmaż 3 minuty, dodaj cebulę, smaż razem 2 minuty, zalej 0,5 szklanką wody i duś jeszcze chwilę
- na końcu dodaj ugotowaną kaszę i wymieszaj wszystko dokładnie na patelni
Smacznego!