
Filet z kurczaka na ostro z musem brzoskwiniowym i ryżem
Filet tak przygotowany jest niesamowicie smaczny, a do tego można go przygotować w niecałe pół godziny.
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- sól, suszone chilli i suszony czosnek- po 1 łyżeczce
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 2 woreczki ulubionego ryżu
na mus:
- 6 brzoskwiń z puszki bez syropu
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
mus:
- wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką masę
filet:
- mięso umyć, pozbawić białych błon, pokroić w małe kawałki, przełożyć do miski, posypać przyprawami ( czosnek, chilli i sól) , wymieszać, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać
- smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do ścięcia się białka w mięsie, dodać ugotowany uprzednio ryż na patelnię i wymieszać dokładnie z mięsem
- przełożyć z patelni do miseczki, polać musem
- gotowe
Comments
z takim musem jeszcze nie jadłam 🙂
Polecam!
Wygląda smakowicie, mojemu partnerowi przypadłoby do gustu takie danie, bo lubi połączenia mięs z owocami.