Danie główne / Drób

Filet z kurczaka na ostro z musem brzoskwiniowym i ryżem

Filet tak przygotowany jest niesamowicie smaczny, a do tego można go przygotować w niecałe pół godziny.

photofacefun_com_1512577499

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól, suszone chilli i suszony czosnek- po 1 łyżeczce
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 woreczki ulubionego ryżu

na mus:

  • 6 brzoskwiń z puszki bez syropu
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

mus:

  • wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką masę

filet:

  • mięso umyć, pozbawić białych błon, pokroić w małe kawałki, przełożyć do miski, posypać przyprawami ( czosnek, chilli i sól) , wymieszać, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać
  • smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do ścięcia się białka w mięsie, dodać ugotowany uprzednio ryż na patelnię i wymieszać dokładnie z mięsem
  • przełożyć z patelni do miseczki, polać musem
  • gotowe

photofacefun_com_1512577441

Smacznego!

Comments

11 grudnia 2017 at 20:43

z takim musem jeszcze nie jadłam 🙂



13 grudnia 2017 at 10:31

Wygląda smakowicie, mojemu partnerowi przypadłoby do gustu takie danie, bo lubi połączenia mięs z owocami.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Drobiowa fajita

13 grudnia 2017