
Pieczone parówki z serem
Nie jadam parówek zbyt często, ale jeśli już to robię, staram się coś wykombinować, co nie będzie ich standardowym ugotowaniem. Zapraszam na parówki pieczone z serem.
Składniki:
- 2 parówki
- plaster sera żółtego
- ketchup
- ulubione pieczywo
Przygotowanie:
- parówki nacinasz na końcach na cztery, na środku wycinasz rynienkę na ułożenie w niej sera żółtego
- tak przygotowane parówki układasz w naczyniu żaroodpornym i pieczesz przez 10 minut w 180 stopniach
- podajesz z pieczywem i ulubionymi dodatkami, ja najbardziej lubię z ketchupem
Smacznego!
Comments
Moje dzieci uwielbiają 😉
ja pierwszy raz je zrobiłam 🙂
Osobiście też nie często jadam parówki, jednak w takiej odsłonie nigdy ich jeszcze nie próbowałam. Czas najwyższy to zmienić! 😀
Teraz, jak oczywiście komuś się chce 😉 można kupić w paru sklepach naprawdę super dobre parówki, nie takie co mają tylko 30% mięsa.
Trochę kosztują, ale raz na jakiś czas można zaszaleć, czyż nie? xD
Robię raz na jakiś czas podobne w piekarniku, a czasem też można z serem i różnymi przyprawami zrobić na patelni. Bez względu na to, w czym robimy, smakują super na śniadanie 😀