Danie główne / Sponsorowane / Wieprzowina

Szynka marynowana w ketchupie i occie balsamicznym

Do powstania tegoż przepisu zainspirowała mnie Diana.

Składniki są proste, pewnie większość z Was ma je w domu, a efekt jest smakowity więc warto wypróbować.

photofacefun_com_1511372994

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
  • olej do smażenia

marynata:

  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

  • mięso umyj i pokrój w małe kawałki
  • składniki marynaty wymieszaj ze sobą, a następnie połącz tak przygotowaną marynatę z mięsem
  • zamarynowane mięso odstaw na dobę do lodówki
  • po tym czasie usmaż na patelni z niewielką ilością oleju
  • podawaj z ulubionymi dodatkami

photofacefun_com_1511274004

Smacznego!

photofacefun_com_1511372947

Comments

1 grudnia 2017 at 09:16

Jest mi niezmiernie miło, że mogłam cię choć troszkę zainspirować :*



Nevermore
1 grudnia 2017 at 13:55

Podeślij mi taki talerzyk, po wczorajszych Andrzejkach trochę chce się jeść, a jutro powtórka 😉





3 grudnia 2017 at 22:26

A czy ketchup, którego użyłaś też jest z dodatkiem octu, czy bez? Smakowity przepis 🙂



    Oka w rosole czyli KaFka gotuje
    4 grudnia 2017 at 14:23

    woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawy, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat papryki.



    Oka w rosole czyli KaFka gotuje
    4 grudnia 2017 at 14:24

    Jest ocet 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *