
Szynka marynowana w ketchupie i occie balsamicznym
Do powstania tegoż przepisu zainspirowała mnie Diana.
Składniki są proste, pewnie większość z Was ma je w domu, a efekt jest smakowity więc warto wypróbować.
Składniki:
- 500 g szynki wieprzowej
- olej do smażenia
marynata:
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka cukru
Przygotowanie:
- mięso umyj i pokrój w małe kawałki
- składniki marynaty wymieszaj ze sobą, a następnie połącz tak przygotowaną marynatę z mięsem
- zamarynowane mięso odstaw na dobę do lodówki
- po tym czasie usmaż na patelni z niewielką ilością oleju
- podawaj z ulubionymi dodatkami
Smacznego!
Comments
Jest mi niezmiernie miło, że mogłam cię choć troszkę zainspirować :*
<3
Podeślij mi taki talerzyk, po wczorajszych Andrzejkach trochę chce się jeść, a jutro powtórka 😉
Wysyłam 😉
O, ciekawe 🙂
Polecam 🙂
Zrobię, choć nie spróbuję 😉
Nie jadasz któregoś składnika?
Mięcha 🙂
A czy ketchup, którego użyłaś też jest z dodatkiem octu, czy bez? Smakowity przepis 🙂
woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawy, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat papryki.
Jest ocet 🙂