Szynka marynowana w ketchupie i occie balsamicznym

dnia

Do powstania tegoż przepisu zainspirowała mnie Diana.

Składniki są proste, pewnie większość z Was ma je w domu, a efekt jest smakowity więc warto wypróbować.

photofacefun_com_1511372994

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
  • olej do smażenia

marynata:

  • 3 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

  • mięso umyj i pokrój w małe kawałki
  • składniki marynaty wymieszaj ze sobą, a następnie połącz tak przygotowaną marynatę z mięsem
  • zamarynowane mięso odstaw na dobę do lodówki
  • po tym czasie usmaż na patelni z niewielką ilością oleju
  • podawaj z ulubionymi dodatkami

photofacefun_com_1511274004

Smacznego!

photofacefun_com_1511372947

12 komentarzy Dodaj własny

  1. Di gotuje pisze:

    Jest mi niezmiernie miło, że mogłam cię choć troszkę zainspirować :*

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      <3

  2. Nevermore pisze:

    Podeślij mi taki talerzyk, po wczorajszych Andrzejkach trochę chce się jeść, a jutro powtórka 😉

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Wysyłam 😉

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam 🙂

      1. Zrobię, choć nie spróbuję 😉

        1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

          Nie jadasz któregoś składnika?

  3. A czy ketchup, którego użyłaś też jest z dodatkiem octu, czy bez? Smakowity przepis 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawy, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat papryki.

    2. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Jest ocet 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *