Rumsztyk wołowy z cebulką

Wołowina to mięso, które bardzo lubię, ale nie robię jej zbyt często, to mięso dla ludzi cierpliwych. Dziś chcę Ci pokazać przepis na rumsztyk wołowy z cebulką.

photofacefun_com_1511728402Składniki:

  • 400 g wołowiny, u mnie krzyżowej
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 jajo
  • bułka tarta
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  • mięso umyj i dosiekaj na malutkie kawałki
  • przełóż je do miski
  • dodaj musztardę, jajo i bułkę tartą ( tak by z mięsa można było uformować kotlety)
  • wymieszaj wszystko dokładnie dłońmi
  • formuj kotlety i smaż na rozgrzanym oleju
  • na drugiej patelni obsmaż na rumiano cebulę pokrojoną w pół talarki
  • podawaj z ulubionymi dodatkami

Smacznego!

photofacefun_com_1511728451

2 komentarze Dodaj własny

  1. Bardzo apetyczny obiadek, też nie przyrządzam wołowiny zbyt często, ale lubię 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Spróbuj rumsztyk, mega!

Pozostaw odpowiedź czarrnaodkuchni Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *