Danie główne / Wołowina

Rumsztyk wołowy z cebulką

Wołowina to mięso, które bardzo lubię, ale nie robię jej zbyt często, to mięso dla ludzi cierpliwych. Dziś chcę Ci pokazać przepis na rumsztyk wołowy z cebulką.

photofacefun_com_1511728402Składniki:

  • 400 g wołowiny, u mnie krzyżowej
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 jajo
  • bułka tarta
  • 1 cebula

Przygotowanie:

  • mięso umyj i dosiekaj na malutkie kawałki
  • przełóż je do miski
  • dodaj musztardę, jajo i bułkę tartą ( tak by z mięsa można było uformować kotlety)
  • wymieszaj wszystko dokładnie dłońmi
  • formuj kotlety i smaż na rozgrzanym oleju
  • na drugiej patelni obsmaż na rumiano cebulę pokrojoną w pół talarki
  • podawaj z ulubionymi dodatkami

Smacznego!

photofacefun_com_1511728451

Comments

29 listopada 2017 at 21:17

Bardzo apetyczny obiadek, też nie przyrządzam wołowiny zbyt często, ale lubię 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ryba po grecku

27 listopada 2017

Pierogi z kapustą i grzybami

29 listopada 2017