
Rumsztyk wołowy z cebulką
Wołowina to mięso, które bardzo lubię, ale nie robię jej zbyt często, to mięso dla ludzi cierpliwych. Dziś chcę Ci pokazać przepis na rumsztyk wołowy z cebulką.
Składniki:
- 400 g wołowiny, u mnie krzyżowej
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 jajo
- bułka tarta
- 1 cebula
Przygotowanie:
- mięso umyj i dosiekaj na malutkie kawałki
- przełóż je do miski
- dodaj musztardę, jajo i bułkę tartą ( tak by z mięsa można było uformować kotlety)
- wymieszaj wszystko dokładnie dłońmi
- formuj kotlety i smaż na rozgrzanym oleju
- na drugiej patelni obsmaż na rumiano cebulę pokrojoną w pół talarki
- podawaj z ulubionymi dodatkami
Smacznego!
Comments
Bardzo apetyczny obiadek, też nie przyrządzam wołowiny zbyt często, ale lubię 🙂
Spróbuj rumsztyk, mega!