Danie główne / Wieprzowina

Gyros z karkówki

Nie za bardzo przepadam za karkówką, bo jest dla mnie zbyt tłustym mięsem, ale w tym wydaniu nie jestem w stanie się jej oprzeć- gyros z karkówki.

photofacefun_com_1511451237.jpgSkładniki:

  • 0,5 kg karkówki
  • 1 szklanka oleju, u mnie Olej Wielkopolski
    #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl
  • 1 opakowanie przyprawy do mięsa gyros

photofacefun_com_1511450851

Przygotowanie:

  • mięso umyj i pokrój w cienkie paski

photofacefun_com_1511450907

  • szklankę oleju połącz z opakowaniem przyprawy

photofacefun_com_1511450973

  • tak przygotowaną mieszanką zalej mięso i dokładnie wymieszaj
  • mięso odstaw na dobę do lodówki
  • następnie mięso odsącz na sitku z oleju i smaż na suchej patelni, od czasu do czasu zlewając wytapiający się z mięsa tłuszcz
  • podawaj z ulubionymi dodatkami


#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Smacznego!

Comments

23 listopada 2017 at 22:25

Jaki prosty i jednocześnie smaczny pomysł!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Surówka z kiszonej kapusty

24 listopada 2017