
Gyros z karkówki
Nie za bardzo przepadam za karkówką, bo jest dla mnie zbyt tłustym mięsem, ale w tym wydaniu nie jestem w stanie się jej oprzeć- gyros z karkówki.
Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- 1 szklanka oleju, u mnie Olej Wielkopolski
#OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl - 1 opakowanie przyprawy do mięsa gyros
Przygotowanie:
- mięso umyj i pokrój w cienkie paski
- szklankę oleju połącz z opakowaniem przyprawy
- tak przygotowaną mieszanką zalej mięso i dokładnie wymieszaj
- mięso odstaw na dobę do lodówki
- następnie mięso odsącz na sitku z oleju i smaż na suchej patelni, od czasu do czasu zlewając wytapiający się z mięsa tłuszcz
- podawaj z ulubionymi dodatkami
Smacznego!
Comments
Jaki prosty i jednocześnie smaczny pomysł!
Dziękuję!