Danie główne / Wieprzowina

Fit schabowy

Zrobić schabowego nie jest trudno, ale zrobić go w wersji fit, a w dodatku sprawić by mięso było kruche już nie jest tak łatwo.

photofacefun_com_1509356589

Składniki:

  • kotlet ze schabu
  • szklanka mleka
  • sól, pieprz
  • otręby żytnie
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • kotlet włóż w woreczek foliowy i porządniej rozbij, woreczek sprawi, że mięso podczas tłuczenia nie będzie latało w kawałkach po kuchni
  • mięso włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw do lodówki na 3 godziny
  • po 3 godzinach wyjmij mięso z mleka, osusz dokładnie, posyp solą i pieprzem, obtocz w otrębach i smaż na niewielkiej ilości oleju

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Fit bigos

22 listopada 2017