Danie główne / Kolacja / Wołowina

Domowy burger

Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to?

photofacefun_com_1507718141

Składniki:

Na kotleta:

  • mięso wołowe mielone
  • sól, pieprz, musztarda

Bułka:

przepis na bułki, które robię możesz znaleźć tutajtutaj ale równie dobrze możesz użyć dobrej, kupionej bułki

Reszta składników domowego burgera to tak naprawdę już Twoja inwencja, co lubisz, co Ci smakuje, ja dodaję sałatę, cebulkę, sosy, czasem ogórka czy pomidora

Przygotowanie:

  • składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano

Frytki:

  • umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut
  • następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż frytki przez ok 20 minut
  • podgrzej olej do 180 stopni i smaż frytki do żądanego stopnia wysmażenia
  • tak przygotowane frytki będą chrupiące

Smacznego!

photofacefun_com_1507718233

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Schab dojrzewający

12 listopada 2017