Drób / Zupy

Domowy rosół na indyku

Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku

photofacefun_com_1507718448

Składniki:

  • porcja rosołowa z indyka
  • włoszczyzna
  • ziele angielskie i liść laurowy
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą
  • wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie zdejmuj sitkiem szum, który pojawi się na wierzchu wody
  • po godzinie dodaj liść laurowy i ziele angielskie, a także obraną i pokrojoną włoszczyznę
  • gotuj wszystko razem jeszcze około pół godziny
  • dopraw solą i pieprzem, jeśli lubisz, możesz dodać kostkę rosołową

Smacznego!

photofacefun_com_1507718514

Comments

8 listopada 2017 at 16:19

Nie znam nikogo, kto nie lubi rosołu. 🙂 Rosół to tradycja, wspomnienia z rodzinnego domu… i nie tylko. 😉



8 listopada 2017 at 20:36

Dziś mi chyba takim zapachniało i nie mogę go sobie wybić z głowy.



8 listopada 2017 at 21:14

każda dobra kuchnia (czyli i Twoja) stoi na dobrym rosole 🙂





19 listopada 2017 at 19:26

Niedziela bez rosołu, to nie niedziela 😀



Skomentuj Małgorzata Kijowska Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *