
Domowy rosół na indyku
Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku
Składniki:
- porcja rosołowa z indyka
- włoszczyzna
- ziele angielskie i liść laurowy
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą
- wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie zdejmuj sitkiem szum, który pojawi się na wierzchu wody
- po godzinie dodaj liść laurowy i ziele angielskie, a także obraną i pokrojoną włoszczyznę
- gotuj wszystko razem jeszcze około pół godziny
- dopraw solą i pieprzem, jeśli lubisz, możesz dodać kostkę rosołową
Smacznego!
Comments
Nie znam nikogo, kto nie lubi rosołu. 🙂 Rosół to tradycja, wspomnienia z rodzinnego domu… i nie tylko. 😉
Zgadzam się w całej rozciągłości 🙂
Dziś mi chyba takim zapachniało i nie mogę go sobie wybić z głowy.
to polecam zrobić 🙂 pozdrawiam!
każda dobra kuchnia (czyli i Twoja) stoi na dobrym rosole 🙂
Apetycznie wygląda!
Niedziela bez rosołu, to nie niedziela 😀