
Paprykowy filet z kurczaka
Lubicie paprykę? Bo ja bardzo! Zapraszam więc na paprykowego fileta z kurczaka.
Składniki:
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 1 świeża, czerwona papryka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka pasty ajvar
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- mięso umyj i pokrój na drobne kawałki
- paprykę pokrój w paski
- cebulę posiekaj w kostkę
- czosnek obierz i przeciśnij przez praskę
- na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wrzuć kurczaka i podsmaż go na rumiano
- następnie dodaj na patelnię cebulę, delikatnie ją obsmaż, dodaj czosnek
- zalej połową szklanki wody i chwilę duś wszystko razem
- na samym końcu dodaj paprykę oraz pastę ajvar i duś po przykrycie ok 10 minut
Moje inne pomysły na filet z kurczaka znajdziesz tutaj, tutaj i tutaj
Smacznego!
Franek w roli kontrolera jakości
Comments
Wygląda bardzo apetycznie 🙂 Masz kotka 😀 Pozdrowienia od mojej kotki 😀