Danie główne / Drób

Paprykowy filet z kurczaka

Lubicie paprykę? Bo ja bardzo! Zapraszam więc na paprykowego fileta z kurczaka.

photofacefun_com_1507116058

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 świeża, czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pasty ajvar
  • olej do smażenia

photofacefun_com_1507116129

Przygotowanie:

  • mięso umyj i pokrój na drobne kawałki
  • paprykę pokrój w paski
  • cebulę posiekaj w kostkę
  • czosnek obierz i przeciśnij przez praskę
  • na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wrzuć kurczaka i podsmaż go na rumiano
  • następnie dodaj na patelnię cebulę, delikatnie ją obsmaż, dodaj czosnek
  • zalej połową szklanki wody i chwilę duś wszystko razem
  • na samym końcu dodaj paprykę oraz pastę ajvar i duś po przykrycie ok 10 minut

Moje inne pomysły na filet z kurczaka znajdziesz tutajtutaj i tutaj

Smacznego!

Franek w roli kontrolera jakości

photofacefun_com_1507116242

Comments

22 października 2017 at 17:47

Wygląda bardzo apetycznie 🙂 Masz kotka 😀 Pozdrowienia od mojej kotki 😀



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pulpety wołowe w sosie paprykowym

20 października 2017

Naleśniki z serem jak u mamy

23 października 2017