
Idealna mizeria
Zrobić dobrą mizerię wcale nie jest tak łatwo. Sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu śmietany.
Składniki:
- 1 świeży ogórek długi
- sól, pieprz
- śmietana 18% / jogurt naturalny
- łyżka octu jabłkowego
- koperek
- odrobina cukru
Przygotowanie:
- ogórka umyj i obierz ze skórki
- pokrój co na cieniutkie plasterki
- przełóż do miski
- w kubku wymieszaj 3 łyżki śmietany/ jogurtu, dodaj sól i pieprz do smaku oraz łyżkę octu jabłkowego, który wg mnie jest właśnie tym co daje smak mizerii, dodaj posiekany koperek, cukier, wymieszaj wszystko razem
- dodaj sos do ogórka i wymieszaj
A do mizerii polecam pieczone nogi kurczaka z ziemniaczkami, na które przepis znajdziesz tutaj oraz tutaj
Smacznego!
Comments
Uwielbiam mizerie, moglabym ja jesc ze wszystkim😊😊😊. Pycha.
Tak, ja również. A kiszonego ogórka z cebulką i śmietaną jadłaś?
Nieee🤔🤔🤔
Chyba musisz wrzucic przepisik 😁