Danie główne / Dodatki

Pieczone pod serem ziemniaczki

Zapiekane ziemniaczki z żółtym serem to prosty i smaczny dodatek do obiadów. Nie są trudne w przygotowaniu, a podane z sosem grzybowym doskonale mogą być całym posiłkiem.

Składniki:

  • ziemniaki
  • sól
  • oliwa
  • ser żółty
  • rozmaryn suszony

Przygotowanie:

  • ziemniaki omyj i obierz ze skórki
  • włóż je do garnka, zalej wodą, wsyp łyżeczkę soli
  • gotuj przez 20 minut
  • po 20 minutach odlej ziemniaki i je odparuj na wolnym ogniu
  • posyp rozmarynem, solą, polej oliwą i dokładnie wymieszaj ziemniaki z tymi przyprawami
  • wstaw w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 minut
  • po 20 minutach połóż na ziemniaki ser żółty i piecz razem jeszcze 10 minut

Polecam do nich Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka lub Domowy kurczak jak u taty , a także Uduszona kurza noga czyli o tym jak łatwo jest zrobić smacznego kurczaka

Pieczone ziemniaki, ale już bez sera znajdziesz tutaj

Smacznego!

photofacefun_com_1505652522

Comments

22 października 2017 at 17:50

Ziemniaki i ser, tylko dwa składniki, a efekt aż ślinka leci 😀



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Baba ziemniaczana

17 października 2017

Aromatyczny pstrąg pieczony w folii

18 października 2017