Dodatki / Kolacja

Wytrawne muffiny

W swojej diecie jem dużo jaj, ale gdy nudzi mi się tradycyjna jajecznica, zaczynam kombinować. Dziś przedstawiam Wam muffiny z jaja.

Kiedyś panowało przekonanie, że nie można jeść zbyt wiele jajek, bo powoduje to wzrost złego cholesterolu. Na szczęście to przekonanie od dawna jest nieaktualne i mogę z czystym sumieniem jeść do 20 jaj w tygodniu.

Składniki:

  • jajka – ich ilość zależy od tego ile muffin chcesz otrzymać, 1 jajo = 1 muffina
  • ulubione dodatki- u mnie to ser żółty i wędlina
  • foremki do muffin

photofacefun_com_1504701456

Przygotowanie:

Jaja rozbijam do miski, dodaję sól, ubijam dosyć mocno, żeby maja zrobiła się puszysta. Na dnie foremki do muffin układam ulubione dodatki. Zalewam je masą jajeczną. Wstawiam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę ok. 30 minut. Nie wlewam masy do brzegu foremki, bo muffiny z jaja lubią wybierać się na spacer poza foremkę. Gotowe!

photofacefun_com_1504701616

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się mój przepis i chcesz docenić moją pracę, polub proszę posta i udostępnij go na facebooku. Dziękuję !

photofacefun_com_1504701833

Comments

6 października 2017 at 10:25

inna wersja na śniadaniowe jajka;)





10 października 2017 at 16:38

Robię mega mega mega podobne, muszę koniecznie opublikować przepis na blogu bo z pewnością Ci zaskakują. PS Aż wstyd się przyjąć ale jestem tu u Ciebie po raz pierwszy a wspaniale gotujesz. Piękne zdjęcia!



11 października 2017 at 08:14

Pyszne są takie muffiny na śniadanie 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Muffiny z mąki orkiszowej z kakao

4 października 2017