
Muffiny z mąki orkiszowej z kakao
Nigdy nie byłam mistrzem piekarnika, ale czasem można poeksperymentować. Tak też powstały muffiny z mąki orkiszowej.
Orkisz jest starym gatunkiem zboża, docenianym już w starożytności. Jest on uprawiany i zbierany, w odróżnieniu od pszenicy, z nienaruszoną łupiną. Łupina chroni ziarno przed zanieczyszczeniami i ma wiele cennych dla zdrowia właściwości odżywczych.
Składniki:
- 250 g mąki orkiszowej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajo
- 2 łyżki miodu
- 100 g oleju
- 1 łyżka naturalnego kakao
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszam mikserem na gładką masę. Gotowe ciasto przekłądam do foremek do muffin. Piekę 40 minut w 180 stopniach C.
A na muffiny imbirowe znajdziesz przepis Babeczki z mąki kokosowej z imbirem
Smacznego!
Jeśli spodobał Ci się mój przepis i chcesz docenić moją pracę, polub proszę posta i udostępnij go na facebooku. Dziękuję !
Comments
uroczo wyglądają z tą posypką 🙂
Świetne muffinki 🙂
Dziękuję 🙂
Dziękuję 🙂
Looks amazing!
I`m following your blog with a great pleasure in Google+
Follow back? http:///sunnyeri.blogspot.com
Hello, nice to meet you, I’ll follow your blog, best regards!
Prosty przepis na smakowity deser 🙂
Polecam 🙂
chętnie bym teraz zjadła taką muffinę 🙂
Zapraszam 😀