Deser

Muffiny z mąki orkiszowej z kakao

Nigdy nie byłam mistrzem piekarnika, ale czasem można poeksperymentować. Tak też powstały muffiny z mąki orkiszowej.

Orkisz jest starym gatunkiem zboża, docenianym już w starożytności. Jest on uprawiany i zbierany, w odróżnieniu od pszenicy, z nienaruszoną łupiną. Łupina chroni ziarno przed zanieczyszczeniami i ma wiele cennych dla zdrowia właściwości odżywczych.

Składniki:

  • 250 g mąki orkiszowej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajo
  • 2 łyżki miodu
  • 100 g oleju
  • 1 łyżka naturalnego kakao

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszam mikserem na gładką masę. Gotowe ciasto przekłądam do foremek do muffin. Piekę 40 minut w 180 stopniach C.

A na muffiny imbirowe znajdziesz przepis Babeczki z mąki kokosowej z imbirem

 

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się mój przepis i chcesz docenić moją pracę, polub proszę posta i udostępnij go na facebooku. Dziękuję !

 

photofacefun_com_1504702254

Comments

4 października 2017 at 11:35

uroczo wyglądają z tą posypką 🙂





4 października 2017 at 16:07

Looks amazing!

I`m following your blog with a great pleasure in Google+
Follow back? http:///sunnyeri.blogspot.com



5 października 2017 at 12:03

Prosty przepis na smakowity deser 🙂



5 października 2017 at 20:40

chętnie bym teraz zjadła taką muffinę 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Smalec z białej fasoli

3 października 2017

Wytrawne muffiny

6 października 2017