Babeczki z mąki kokosowej z imbirem

Lubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek.

Składniki:


  • 200 g twarogu

  • 2 jaja

  • 50 g mąki kokosowej

  • łyżeczka imbiru

  • 3 łyżki cukru/słodzika

  • 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

photofacefun_com_1504351730

8 komentarzy Dodaj własny

  1. Zuza pisze:

    imbir i twaróg, ciekawe. Tak jeszcze nie łączyłam 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam!

  2. Di gotuje pisze:

    Z chęcią poczęstuję się 🙂

  3. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

    Zapraszam 🙂

  4. Jak z mąka kokosowa, to muszę spróbować, bo nie mam za bardzo do czego jej wykorzystać 🙂

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      A placuszki z twarogu i mąki kokosowej ?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *