Deser

Babeczki z mąki kokosowej z imbirem

Lubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek.

Składniki:


  • 200 g twarogu

  • 2 jaja

  • 50 g mąki kokosowej

  • łyżeczka imbiru

  • 3 łyżki cukru/słodzika

  • 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

photofacefun_com_1504351730

Comments

2 października 2017 at 11:39

imbir i twaróg, ciekawe. Tak jeszcze nie łączyłam 🙂



2 października 2017 at 23:16

Z chęcią poczęstuję się 🙂



Oka w rosole czyli KaFka gotuje
3 października 2017 at 09:24

Zapraszam 🙂



5 października 2017 at 12:04

Jak z mąka kokosowa, to muszę spróbować, bo nie mam za bardzo do czego jej wykorzystać 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zupa ogórkowa na kurzych udkach

2 października 2017

Smalec z białej fasoli

3 października 2017