
Babeczki z mąki kokosowej z imbirem
Lubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek.
Składniki:
200 g twarogu
2 jaja
50 g mąki kokosowej
łyżeczka imbiru
3 łyżki cukru/słodzika
50 g rozpuszczonego oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Comments
imbir i twaróg, ciekawe. Tak jeszcze nie łączyłam 🙂
Polecam!
Z chęcią poczęstuję się 🙂
Zapraszam 🙂
Jak z mąka kokosowa, to muszę spróbować, bo nie mam za bardzo do czego jej wykorzystać 🙂
A placuszki z twarogu i mąki kokosowej ?
Nie próbowałam 🙂