
Prosty sos pieczarkowy
Chcę Wam dziś pokazać jak zrobić w mniej niż kwadrans smaczny sos pieczarkowy. Doskonale nada się do kotletów z jajek
Składniki:
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- śmietana 18% do zup i sosów
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki, przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmaż
- cebulę pokrój z kostkę i dodaj do smażących się pieczarek
- czosnek obierz i przeciśnij przez praskę na patelnię do pozostałych składników
- pietruszkę posiekaj, dodaj na patelnię
- na końcu dodaj śmietanę
- wymieszaj wszystko razem, dodaj sól i pieprz, gotowe
Smacznego!
Comments
Taki prosty, a jaki smaczny 🙂
Sos pieczarkowy jest najlepszy i taki uniwersalny:) Ja lubię go do makaronu, do mięsa czy klusek śląskich:) Mniam;)
O kluski śląskie, bardzo lubię!
Z pewnością skorzystam z przepisu. Uwielbiam pieczarki
Polecam!