Prosty sos pieczarkowy

Chcę Wam dziś pokazać jak zrobić w mniej niż kwadrans smaczny sos pieczarkowy. Doskonale nada się do kotletów z jajek

photofacefun_com_1505996830

Składniki:

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • śmietana 18% do zup i sosów
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki, przełóż na rozgrzaną patelnię z olejem, podsmaż
  • cebulę pokrój z kostkę i dodaj do smażących się pieczarek
  • czosnek obierz i przeciśnij przez praskę na patelnię do pozostałych składników
  • pietruszkę posiekaj, dodaj na patelnię
  • na końcu dodaj śmietanę
  • wymieszaj wszystko razem, dodaj sól i pieprz, gotowe

Smacznego!

photofacefun_com_1505996756

 

6 komentarzy Dodaj własny

  1. Taki prosty, a jaki smaczny 🙂

  2. Ewa pisze:

    Sos pieczarkowy jest najlepszy i taki uniwersalny:) Ja lubię go do makaronu, do mięsa czy klusek śląskich:) Mniam;)

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      O kluski śląskie, bardzo lubię!

  3. Aneta pisze:

    Z pewnością skorzystam z przepisu. Uwielbiam pieczarki

    1. Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze:

      Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *