
Proste i smaczne kotlety z jajek
Czasem nie mam zupełnie ochoty na mięso do obiadu, a że jajek u mnie zawsze jest pod dostatkiem w domu, to robię kotlety jajeczne. Są one proste i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 2 surowe jaja
- bułka tarta / łupiny babki jajowatej w przypadku diety niskowęglowodanowej
- cebula
- sól, pieprz
- szczypiorek
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- ugotowane na twardo jaja zetrzyj na tarce na grubych oczkach
- posiekaj drobno cebulę i wymieszaj ją ze startymi jajami
- dodaj surowe jaja, sól, pieprz do smaku, posiekany szczypiorek
- do masy dodaj tyle bułki tartej/ babki jajowatej, żeby była ona zwarta
- formuj dłońmi kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu
Kotlety fajnie smakują z sosem grzybowym i zapiekanymi ziemniaczkami.
Smacznego!
Comments
już od jakiegoś czasu się przybieram do kotletów jajecznych 🙂 muszę jakiś fajny sos do nich wymyśleć i będę działać 🙂
Ja własnie tworzę domowy sos z pieczarek 🙂 myślę, że by pasował, wrzucę dziś na bloga przepis 🙂
Zuza, https://okawrosole.pl/2017/09/21/prosty-sos-pieczarkowy/ 🙂
Też takie robię 🙂 są pyszne
🙂
😀
Bardzo lubię, a dawno nie robiłam, muszę przygotować dla rodzinki 🙂
Pyszny obiadek 🙂 Też takie czasem robię, ale z sosem nie próbowałam 🙂
Polecam z domowym sosem zjeść 🙂