Danie główne

Proste i smaczne kotlety z jajek

Czasem nie mam zupełnie ochoty na mięso do obiadu, a że jajek u mnie zawsze jest pod dostatkiem w domu, to robię kotlety jajeczne. Są one proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 surowe jaja
  • bułka tarta / łupiny babki jajowatej w przypadku diety niskowęglowodanowej
  • cebula
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  • ugotowane na twardo jaja zetrzyj na tarce na grubych oczkach
  • posiekaj drobno cebulę i wymieszaj ją ze startymi jajami
  • dodaj surowe jaja, sól, pieprz do smaku, posiekany szczypiorek
  • do masy dodaj tyle bułki tartej/ babki jajowatej, żeby była ona zwarta
  • formuj dłońmi kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu

Kotlety fajnie smakują z sosem grzybowym i zapiekanymi ziemniaczkami.

Smacznego!

photofacefun_com_1505652602

Comments

21 września 2017 at 14:04

już od jakiegoś czasu się przybieram do kotletów jajecznych 🙂 muszę jakiś fajny sos do nich wymyśleć i będę działać 🙂



21 września 2017 at 19:37

Też takie robię 🙂 są pyszne



22 września 2017 at 22:03

Bardzo lubię, a dawno nie robiłam, muszę przygotować dla rodzinki 🙂



23 września 2017 at 07:34

Pyszny obiadek 🙂 Też takie czasem robię, ale z sosem nie próbowałam 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Schab duszony w białym sosie

19 września 2017

Prosty sos pieczarkowy

21 września 2017