
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej
Filet z kurczaka sam w sobie zawsze wydaje mi się zbyt suchy, dlatego też owinęłam go aromatyczną szynką parmeńską. A w środku ostra niespodzianka.
Składniki:
- Pojedyncza pierś z kurczaka przecięta na pół wzdłuż
- Serek śmietankowy
- Ostre, świeże papryczki
- 4 plastry szynki parmeńskiej
Przygotowanie:
Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku.
Można podawać z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Sałatka grecka
Comments
Podoba mi sie ten pomysł! Wypróbuje na pewno!
Smacznego 😀
Super pomysł… Też nie przepadam za samym filetem.
Dziękuję
Takie danie znika u mnie w okamgnieniu 🙂
😀