Danie główne

Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej

Filet z kurczaka sam w sobie zawsze wydaje mi się zbyt suchy, dlatego też owinęłam go aromatyczną szynką parmeńską. A w środku ostra niespodzianka.

Składniki:

  • Pojedyncza pierś z kurczaka przecięta na pół wzdłuż
  • Serek śmietankowy
  • Ostre, świeże papryczki
  • 4 plastry szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku.

Można podawać z Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem oraz Sałatka grecka

Smacznego!

zawijany filet z piersi

Comments

18 września 2017 at 15:16

Podoba mi sie ten pomysł! Wypróbuje na pewno!



19 września 2017 at 23:21

Super pomysł… Też nie przepadam za samym filetem.



21 września 2017 at 08:47

Takie danie znika u mnie w okamgnieniu 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Leczo

17 września 2017

Pyry z gzikiem

18 września 2017